Tre härliga kökshanddukar för olika kök

Kökshanddukar eller kärlhanddukar som det kallades förr är ett bra och enkelt sätt att få in textil och färg i köket.

Materialet som kökshandduken är tillverkad av är väldigt viktig om man vill ha en bra torkförmåga. Det bästa som vi märkt är en handduk som är tillverkad av en blandning mellan bomull och lin, de har nämligen en förmåga att inte “ludda” så mycket som en handduk som är tillverkad i enbart bomull. Detta är ju extra trevligt när man torkar exempelvis glas, då vill man inte ha massa ludd från handduken.

Kökshandduk från Solstickan Design i 50% lin och 50% bomull

Här har vi en trevlig kökshandduk med ett välkänt motiv, den här handduken är tillverkad av 50% lin och 50% bomull vilket är en perfekt kombination när man vill ha en bra handduk för att torka exempelvis glas.

Handduk från Solstickan design – 50% lin och 50%bomull

Kökshandduk med kyddväxter

Handduk från “Kunskapstavlan” som är tillverkad i 100% lin. En favorit hos oss då man får en spännande handduk som ändå är relativ diskret. Dessutom får man ju chansen att lära sig något och det kan ju också bli en snackis vid middagsbjudningen.

Kökshandduk med kryddväxter

Randig klassisk kökshandduk från Lexington

Den här kökshandduken är en typiskt Lexington och New England-handduk.  Har man ett kök med den mer marina stilen är en sån här handduk ett måste. En handduk i 100% bomull med en vit botten och marinblå ränder och ett diskret tryck med Lexington-logotyp.

Klassisk New England handduk från Lexington

Här har vi bjudit på tre olika tips, förhoppningsvis passar någon av dessa. Annars har vi givetvis fler kökshanddukar här.

Jag tycker att man ska satsa på kvalité när man köper kökshanddukar, som verkligen torkar torrt.

Sociala Medier